Nieuws

Biggen geboren!

Begin september zijn er op onze boerderij Kune Kune biggen geboren, wat een prachtige diertjes! Inmiddels zijn het al echte flinke biggen! Tjonge wat gaat dat hard!  Een aantal biggen heeft al een nieuw adresje gevonden, echter voor de rest van de biggen zoeken we nog naar een fijne plek. Neem contact met ons op als je interesse hebt of mogelijk iemand weet die geinteresseerd is!

Held van de Smaak

Dinsdag 10 juli hebben wij meegedaan aan de Gelderse verkiezing voor de Held van de Smaak. Samen met vier andere aardappeltelers uit Gelderland waren wij genomineerd, omdat wij op een innovatieve en duurzame manier aardappelen telen. Ook een smaaktest was onderdeel van de wedstrijd. Helaas hebben wij niet gewonnen, maar we kregen wel een pluim van de jury en een eervolle vermelding. Zie een artikel van ons in de Gelderlander van 20 juli Gelderlander juli 2012. Wij wensen onze collega’s van Klein Broekhuizen veel succes met de landelijke verkiezing!

 

Succesvolle Open Dag!

Bij het opstaan s’ morgens kwam de regen met bakken uit de lucht vallen…Balen, want we hadden hard gewerkt aan de voorbereidingen van de Open Dag. Om 10.00 zaten we met onze vrijwilligers aan de koffie en zagen het somber in. Maar bij de start om 11.00 uur kwamen de eerste enthousiaste bezoekers binnenlopen en tot 17.00 uur hebben we 225 geïnteresseerden ontvangen die onze boerderij kwamen bezoeken. We hebben veel leuke reactie gekregen en dit maakte voor ons de Open Dag tot een succesvolle ervaring!

 

Open Dag!

Zondag 24 juni hebben we een open dag op onze Zorgboerderij. Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur willen wij u graag rondleiden op ons bedrijf. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan het timmeren van nieuwe stallen voor de geiten en varkens, het resultaat willen wij graag laten zien! Ook is er een demonstratie van de koolteelt en oogst te bekijken. Leuk voor de kinderen om eens te zien hoe de groenten op het land worden gepoot, groeit en wordt geoogst! U kunt een kopje koffie drinken of een glaasje sap en een heerlijke koolsalade proeven. Voor de kinderen is er een skelterbaan, traptractorbaan en maïsspeelbak. Kijk voor meer informatie op www.streekgala.nl. We zien u graag op zondag de 24e

 

Snoerk 6 weken oudSnoerk

Onze jonge boerenfox Snoerk is sinds de Pasen bij ons gekomen. Hij komt uit een gelegenheidsnestje in Bemmel van vier hondjes. Wij waren als eerste geïnteresseerden wezen kijken bij de puppies. Snoerk was de grootste knuffelhond en daarom is onze keuze op hem gevallen. Nou, een knuffelhondje is het zeker, maar hij is ook heel ondeugend! Vooral zakken met potgrond vindt hij helemaal geweldig om los te krabbelen, wij niet want dan ligt de hele tuin onder de tuinaarde!! Ook kan hij heel goed verstoppen, laatst waren we hem kwijt, was hij in de boodschappentas naast zijn hok gekropen, iedereen zoeken en meneer lag heerlijk te snurken in zijn nieuwe holletje. De naam Snoerk dankt hij aan de vorige 3 hondjes die hier op de boerderij hebben gelopen. Snoerk nummer 1 snurkte nogal en zijn naam werd toen gedoopt tot Snoerk; die traditie hebben we maar in ere gehouden.

Search